Aroma -vrt

2022-01-20

Činjenica da nas biljke mogu iscjeliti obvezuje nas da djecu od najranije doba upoznajemo s vrstama biljaka i kakve darove nam one daju. Učenje o vrstama biljaka, načinu sadnje, njegovanju, njihovom rastu , te u konačnici o dobrobiti ili ljekovitosti pojedinih biljaka velika je dobrobit za dijete i njegovo poimanje svega što nas okružuje. Djeca sa čuđenjem i divljenjem promatraju svijet oko sebe, a upoznavajući ga razvijaju poštovanje i zahvalnostt. Priroda je puna čarolija i potiče dječju maštu i razvoj kreativnosti.

U našem aromavrtu u samom srcu Trešnjevke, djeca imaju prilike upoznati se s biljkama i doživjeti neposredno njihov miris


Dobrobiti aromaodgoja za djecu

Koristite odjeljke sa slikama kako biste vizualno razdijelili sadržaj

U aromaodgoju, rad s esencijalnim uljima ima višestruku dobrobit za dijete : razvoj osjetila mirisa, razvoj emocionalne inteligencije (mirisi direktno utječu na emocije, a time i na ponašanje djece), poticanje i razvoj kreativnosti i mašte, razvoj mentalnih sposobnosti - sposobnosti rješavanja konfliktnih i problemskih situacija u životu, razvoj socijalnih vještina te razvoj duhovnih vrlina i povezivanje s prirodom.

Esencijalno ulje je srž neke biljke i naziva se dušom biljke.

Zrinka Jezdić iz "Arhetipovi esencijalnih ulja"


Ovdje započinje Vaš tekst. Pritisnite ovdje i započnite upisivati tekst. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et.